keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Eka treeni triohjelmasta ja muutenkin tehokas aamupäivä

Vihdoin pääsin aloittamaan tritreeniohjelman (tri viittaa tietenkin triathloniin, mutta kun se on niin pitkä ja monimutkainen sana niin lyhennän sen jatkossa noihin kolmeen kirjaimeen)  ja tekemään ensimmäisen treenin spinnupyörällä.

Ekaksi treeniksi valitsin ohjelmasta vetotreenin, eli 20min alkuverraa + 5x1min vedot, joiden välissä 5min palautukset ja 20min loppuverraa. Yllättävän raskas oli tuokin treeni, mutta ehkäpä se on tuo flunssa joka painaa vielä jäsenissä. Oikeasti tuohon pyörätreeniin olisi pitänyt yhdistää vielä 20min juoksu, mutta pienen tukkoisuuden takia en viitsinyt lähteä hikisenä sitten enää ulos juoksemaan.Kävin kuitenkin ennen pyöräilyä koiran kanssa 30min kävelyllä, nii  eiköhän se riitä tällä kertaa. Treenin päälle saatoin vielä loppuun perjantaina aloittamani siivousurakan ja imuroin alakerran, joten eiköhän tuosta ihan hyvä treeni tullut.

Joku saattaa ihmetellä tuota, että "valitsin" jonkun tietyn treenin. Treeniohjelmastahan pitäisi tietenkin tehdä kaikki treenit ilman sen kummempia valintoja. Noh, tuon flunssan ja tulevan viikonlopun reissun takia en kuitenkaan ehdi tällä viikolla tehdä kaikkia treenejä, joten valitsenpa ohjelmasta nyt ne mitä hingun eniten kokeilemaan. "Hyihyi" sanoisi pt tähän, kyllähän sitä voi reissussakin treenata. No voi, ja aionkin ottaa juoksukamppeet mukaan ja näillä näkymin saan kotikonnuilla jopa seuraa juoksulenkille, harvinaista herkkua!

Tähän loppuun on vielä tunnustettava, että jo tuota ensimmäistä pyöräilyä polkiessani mietin pari kertaa, että huh minkälainen kevät tästä onkaan tulossa jos oikeasti lähden sitä puolitriathlonia tavoittelemaan. Spinnupyörällä yksin polkeminen on ihan supertylsää! Tosin täytyy sanoa, että tuon vetotreenin polkeminen ei ollut IHAN niin tylsää kuin ne tasavauhtiset treenit mitä olen ennen tuolla pyörälläni tehnyt. Tässä treenissä oli sentään vähän vaihtelua. Lisäksi, telkkarista sattui tulemaan sopivasti juuri kaksi Emmerdale-jaksoa, eli niistäkin oli apua. Tulispa jo kevät niin pääsis maantielle pyöräilemään!

1 kommentti:

  1. Yksin treenaaminen on kyllä syvältä! Hattua nostan, et jaksat spinnailla kotosalla itsekses.

    VastaaPoista