perjantai 28. helmikuuta 2014

Urheilulomalle lompsis

Tänään tuli jo palautetta, että on blogissa ollut kovin hiljaista. Ryhdynpä siis työpäivän päätteeksi toimeen ja naputtelen postauksen käyttäen hyväksi työpaikan konetta. Yleensähän siis naputtelen näitä juttuja tabletilla ja se ei todellakaan ole se kätevin vaihtoehto.

Tällä viikolla mieliala treenaamisen ja syömisen suhteen on jo ollut taas paljon positiivisempi. Viime viikon masenteluun ja ärsytykseen taisi isona syynä olla se flunssa ja siitä aiheutunut treenitauko. Vähemmästäkin sitä turhautuu. Tällä viikolla olen jo päässyt vetämään kuitenkin pari ihan kunnon treeniä, niin mieli on heti kirkkaampi. Lisäksi vaakakin näytti keskiviikkona taas laskusuhdanteisia lukuja (viikonlopun reissusta ja ristiäissyöpöttelyistä huolimatta), niin eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen.

Niin ja kaiken huippuna, mulla alkaa loma ÄN, YY, TEE, NYT!!!

                         Kuva on kesältä, mutta eiköhän se ilmennä lomafiilistä aika hyvin silti.


Hiihtoloman nimellä tätä lomaa useimmiten kutsutaan, mutta eilen aloin miettimään, että eikös sitä jossain etelässä kutsuta myös urheilulomaksi? Noh, kutsuttiin tai ei, niin sellaisen minä aion viettää! Luvassa siis treeniä, treeniä ja treeniä. Jee! Sopivasti treeniohjelmassakin sattuu vielä kova viikko kohdalle, eli voi vetää ihan täysillä. Tuunattiin tosiaan pt:n kanssa tuota mun triohjelmaa siten, että siinäkin vaihtelevat nyt kevyt, reipas ja kova viikko, niin kuin mun ohjelmassa on vaihdellut tähänkin asti. Tämä tuunaus tapahtui siten, että kevyellä viikolla noudatan triohjelmaa ( 7h uintia / pyöräilyä / juoksua), reippaalla viikolla lisään siihen yhden salikäynnin ja kovalla viikolla kaksi salia. Ensi viikolla ajattelin lisäillä tähän vielä aamuaerobisia lenkkejä ja kenties jollekin päivälle kaksi ihan kunnon treeniä. Ihan mielenkiinnosta haluan kokeilla miltä tuntuu treenata kaksi kertaa päivässä, vaikka tulihan sitä joskus uintiaikoina sitäkin testattua.

Tämän viikon tapahtumista täytyy vielä kertoa sen verran, että keskiviikkona kävin trikoulun ohjelmaan kuuluvassa pyöräergometrikokeessa. Mittailtiin siis hapenottokykyä ja laktaatteja. Tarkempia tuloksia en nyt ulkoa muista, mutta kuntoni tuo testi arvioi 1-7 asteikolla vitosen arvoiseksi, eli kunto on "hyvä". Siihen olin ihan tyytyväinen, eikä käsittääkseni testin tuloksissa muutenkaan mitään moitittavaa ollut. Tuon testin perusteella sain nyt sitten tarkemmat arvot sykkeeni aerobisesta ja anaerobisesta kynnyksestä, joten treenejä voi nyt sitten tarkemmin alkaa syynätä niittenkin kannalta. Lisäksi trikoulussa luennoitiin eilen aiheesta "syke" ja sain myös sieltä paljon mielenkiintoista tietoa matkaani.

Pyöräergometritestin pitäjältä sain vahvistusta sille, mistä se pt:kin aina jaksaa mulle muistuttaa: pitää tehdä yksi pitkä, matalan sykkeen lenkki viikossa. Eli mun kohdallani tämä tarkoittaa, että syke pitäisi saada pysymään 120-140 välillä ja lenkin pitäisi olla minimissään 90min kestoinen. Voiko tympeämpää edes olla?!?! No heh, voi kai. Sitkeästi on nyt näitä lenkkejä vaan jatkettava, josko ne sykkeetkin sitten jossain vaiheessa alkaisivat pysymään helpommin tuolla tasolla.

Lähdenpä siis kotia kohti pohdiskellen, että olisiko se viikon pitkä lenkki ohjelmassa jo tänään. Rentouttavaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti