lauantai 5. huhtikuuta 2014

Tasapainoilua treenin, ravinnon, väsymyksen ja flunssan parissa

Viime viikolla ja lopullisesti sitten maanantaina mulle iski ihan hirveä treeniväsymys ja -masennus. Siitä säikähtäneenä pidin sitten kaksi päivää totaalista lepoa treenaamisesta. Edes koira ei päässyt kunnon kävelylle vaan sai tyytyä korttelin kiertämiseen. Lepopäivien aikana annoin itselleni luvan myös syödä vähän vapaammin. Söin muunmuassa vapaasyöntipäivältä pakastimeen jääneen cookie dough-jäätelön ja toisena päivänä vielä säkillisen irtokarkkeja. Halusin tuulettaa etenkin pääkoppaani ihan kunnolla ja unohtaa kaikki rajoitukset hyvällä omallatunnolla.


Yllättävää oli, että vaikka keskiviikkona oli jo "joko pääsis liikkumaan"-fiilis niin torstaina se olikin sitten jo hävinnyt johonkin. Olisin hyvin voinut jatkaa laiskottelua vielä ainakin päivän. Onneksi kuitenkin potkin itseni salille ja treenin jälkeen fiilis oli taas hyvä. Torstaina yritin jo palata normaaliin ruokavalioon, mutta huomasin senkin olevan vaikeaa löysäilyjakson jälkeen. Possuilu se vasta päälle jääkin! Mitään övereitä en ole kuitenkaan keskiviikon jälkeen enää vetänyt, vaan rennosti pyrkinyt palaamaan normiruokavalioon. Pitää yrittää pitää jonkinlainen rentous tässä nyt mukana, ettei enää tule tuollaisia totaaliromahduksia. Eilen meni jo ihan hyvin ruokavalion suhteen ja tänään toivottavasti vielä paremmin.

Tänään meillä olisi ollut tri-koulun yhteistreenit uintia & juoksua, mutta päädyin jättämään ne väliin flunssaisen olotilan takia. Kurkku on kipuillut ja kutissut jo monena iltana, mutta mitään kunnon tautia se ei ole vielä iskenyt päälle. Äsken taistelin pöpöjä vastaan kunnon annoksella valkosipulia ja lounaan päälle join vielä kupillisen finrexiniä. Olen myös vetänyt c-vitamiinia yliannostukseen asti viime päivinä ja toivon, että näillä tropeilla pöpöt lähtisivät karkuun. Ensi viikolla minulla on nimittäin työhaastattelu- & koulutusreissua luvassa, joten en mitenkään saisi nyt sairastua.

Treenaamisesta vielä sen verran, että inbodytulosten perusteella pt olikin sitä mieltä, että mun kannattais jatkaa treenaamista suunnilleen samaan tapaan kuin tähänkin asti. Pitäis vaan seurailla harjoituskuormitusta tuolta polarpersonaltraineristä, ettei tulisi treenattua liian kovilla tehoilla. Hetken olin aivan masentunut tästä ajatuksesta, mutta sulateltuani sitä tovin esitin pt:lle muutaman tiukan kysymyksen salitreenin yhdistämisestä tuohon tri-ohjelmaan, ravinnon lisäämisestä kovina treenipäivinä, lepopäivistä ja tuosta harjoittelukuormituksesta. Luulenpa, että kunhan saan niihin vastauksen, niin voin hyvillä mielin taas jatkaa treenailuja.

Loppuun vielä väriläiskäksi kuva kvinoalaatikosta, jota kokkailin toisena lepopäivänäni. Laatikon tein tätä ohjetta mukaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti